Szövetkezeti hírlevél 1.

Tisztelt Tulajdonos Társak!

Az Önök visszajelzései alapján úgy döntöttünk, hogy hírlevél formájában próbáljuk Önöket folyamatosan tájékoztatni a szövetkezet ügyeiről. A hírleveleinket minden lakótársnak eljuttatjuk (aki adott meg e-mail címet, annak e-mailben, aki nem adott meg, annak nyomtatott formában a postaládájába), valamint a szövetkezet honlapján (http://szilasmenti.hu) is megtalálhatóak a többi szövetkezetet is érintő dokumentum társaságában.

Tekintettel az új tulajdonostársakra, először szeretnénk röviden bemutatni a szövetkezeti igazgatóság munkáját, feladatait, a teljesség igénye nélkül. Szeretnénk felhívni szíves figyelmüket, hogy munkánk minden egyes részéért felelősséggel tartozunk úgy Önök, mint a szövetkezet felé, de ugyanolyanképpen a hivatalok, bíróság felé is. Amennyiben hibázunk vagy visszaélünk az Önök által ránk ruházott jogokkal, úgy nem csak a lelkiismeretünk és a becsületünk a tét, hanem a saját vagyonunkkal (pl. lakás, autó) felelünk.

Talán a legismertebb és legevidensebb feladat a szövetkezet mindennapi működési feltételeinek ellenőrzése, az 5 épületben lévő 244 lakás kapcsán befizetett közös költségek naprakész vezetése, dokumentálása, ennek függvényében a folyamatos fejlesztési lehetőségek mérlegelése. További feladat a napi- heti- havi- éves szinten felvetődő üzemeltetési, karbantartási munkák ellátása, megszervezése, elvégzése vagy szükség esetén külső partnerrel történő elvégeztetése és annak ellenőrzése.

Folyamatos teendők:

 • A lakók bejelentése alapján elvégzett leggyakoribb karbantartási munkák például a dugulás elhárítás, kapujavítás, zárcsere.
 •  Üzemeltetési feladatok:
  • a beérkezett számlák, dokumentumok szabályzat szerinti kezelése: érkeztetés, az igazgatóság ellenőrzési feladatokat ellátó tagja és a szövetkezet elnöke is jóváhagyja és ellen jegyzi amennyiben jogos és csak ezt követően történik meg az adott számla rendezése, majd a könyvelőcég részére történő átadás (számla és az utalás igazolása is)
  • a kazánok folyamatos működésének biztosítása: az üzemszerű elhasználódás mértékének megfelelően a javítás, szükség szerint a kazán cseréje
  • levelek megírása, postázása
  • kapcsolattartás a jogi képviselőnkkel, alkalmanként személyes ügyintézés
  • figyelemmel kísérni a különböző előírások változásait és intézni az ezzel kapcsolatban felmerült teendőket (javítás, fejlesztés, tájékoztatás)
  • érintésvédelmi felülvizsgálat, villámvédelmi felülvizsgálat, lakásonkénti gáztömítettség vizsgálat,
  • katasztrófavédelmi előírások és feladatok szövetkezeti realizálása (pincehelyiségek, közös helységek és közös tároló helységek belső rendje és tartalma),
  • tűzrendvédelmi terv kidolgozása és folyamatos frissítése

Az elnökség havonta ülésezik, ahol áttekintik az aktuális és jövőbeni feladatokat és meghatározzák a fejlesztés irányát, mindezt a technikai kivitelezés és az anyagi ráfordítás ütemezésével összehangolva.

A fenti feladatok kapcsán a szövetkezet teendőire fordított időért, az utazási költségért (beleértve a parkolási díjat, az üzemanyagköltséget, stb.), kizárólag az Önök által meghatározott tiszteletdíjat kapjuk cserébe, ami az elnökségi tagok esetében 39.000,- HUF, a szövetkezeti elnök esetében 121.000,- HUF.

További témának gondoltuk például az aktuális és a jövőbeni fejlesztéseket, de amennyiben van konkrét téma amit szeretnének körüljárni, kérjük írják meg részünkre.

Reméljük, hasznosnak találják a kezdeményezést!

Tisztelettel,

Szilasmenti Lakásfenntartó Szövetkezet vezetése